В столичния район Надежда“ ще бъде изграден най-големият младежки център в София.

...
В столичния район Надежда“ ще бъде изграден най-големият младежки център в София.
Коментари Харесай

Изграждат най-големия младежки център в София

В столичния район „ Надежда “ ще бъде построен най-големият юношески център в София. Проектът планува да бъде ситуиран в ж.к. „ Надежда “ 2, като уголемение на Център за изкуства, просвета и обучение „ София ".Най-малко 30 месеца ще продължи активността на плана, като задачата е да се построи център, в който младежи на възраст сред 13 и 29 години да получават услуги в помощ на личностното развиване и склонност за претовареност.

Минимум 1500 души от София ще бъдат обхванати по плана, сподели пред Радио София Диляна Вучкова - зам.-директор на общинския Център за изкуства, просвета и образование (ЦИКО).

„ Няма подобен център досега, който фокусирано да работи с младежи. Това, което сме планували ще бъде доста потребно за младежите. Прави се, с цел да им се помогне за личностното развиване, професионалната реализация, ориентирането в пътя в живота и да даде едно друго образование, което отвън формалното образование в учебно заведение или университета, ще надгради техните благоприятни условия “, добави Вучкова.

Тя добави, че сега в страната работят 8 юношески центъра, като до този миг в София не е имало подобен.

„ Ще построим едно уголемение на постройката ни в „ Надежда “, което ще се състои от 2500 кв/м разгъната повърхност. Ще има разнообразни зали и пространства. Ще има зала със сцена с 200 седящи места. Сградата ще бъде механически оборудвана, с аудио-визуални благоприятни условия, такива каквито има може би единствено в залите на НДК “, сподели Диляна Вучкова.

Тя добави, че са планувани образования в областите гражданско обучение, езикови курсове, лидерски умения, повишение на цифровата подготвеност и медийната просветеност на младежите, разнообразни типове клубове и работилници, бизнес консултиране, професионална ориентировка и подготовка, арт фестивали и събития, вклюително пускане на фестивал „ София е младите “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР